Sublimatie artikelen

De digitale druktechnologie is de laatste jaren flink in ontwikkeling geweest, met als gevolg fusies en diversificatie. Zeefdrukkerijen zijn nu digitale drukkerijen geworden en designwinkels zijn in staat om kleding aan te bieden. We zagen dit soort aanpassingen in de industrie gebeuren met de opkomst van eco-solvent printers en we zien het nu met kleuren sublimatieprinters.

Als je overweegt om dit soort technologie toe te voegen aan je grafische industrie, zijn er drie dingen die je moet weten over kleuren sublimatie (dye-sublimatie).

Verschillende artikelen om te sublimeren

Als mensen de term ‘kleurstof sublimatie’ gebruiken, weten we zeker dat snowboards, metalen platen en vloermatten niet de toepassingen zijn waar men van nature aan denkt. Echter, dye-sublimatie van zowel stof als harde materialen is nu mogelijk dankzij grootformaat printers die het mogelijk maken om alles - van grote banners tot keramische tegels - kosteneffectief te bedrukken.

De kleurstof sublimatie werkt door het oppervlak van het substraat te penetreren met sublimatie inkt. Materialen zoals nylon, bepaalde kunststoffen en polyester weefsels bevatten polymeren die bij verhitting de hechting van inkt mogelijk maken.

Kleurstof sublimatiedruk levert mooie en permanente kleuren op die ingebed zijn in het substraat of de stof, in plaats van dat ze als extra laag bovenop het oppervlak worden gedrukt. Beelden op de stof zullen niet vervagen of barsten, zelfs niet na meerdere wasbeurten. Afbeeldingen op harde substraten zullen niet afbreken, scheuren of krassen.

Hier zijn enkele van de mogelijkheden die u heeft met kleurstof sublimatiedruk:

Harde Substraten

Sublimatiedruk is niet langer voorbehouden aan alleen textiele substraten, er is een grote verscheidenheid aan product- en promotiemogelijkheden beschikbaar. Nieuwe met polymeer behandelde materialen zijn speciaal ontwikkeld voor kleurstof sublimatie toepassingen. Denk aan aluminium, messing, glas, glasvezel, acryl, kunststof en hardboard plaatmaterialen.

Harde producten

De harde ‘blanco’ producten die op grote schaal beschikbaar zijn, zijn onder andere muismatten, sleutelhangers, smartphone hoesjes en nog veel meer. Deze zijn gemakkelijk te sublimeren en vertegenwoordigen fantastische toevoegingen aan de reeks van aangepaste merkartikelen die een bedrijf kan aanbieden.

Stoffen

Kies uit een assortiment van 100% polyester stoffen. Er zijn twee verschillende soorten stoffen beschikbaar:

  • Geweven textuur voor stevige en slijtvaste spandoeken, buitenbanieren, buitenbewegwijzering en bekleding, voor aangepaste kleding, binnen vlaggen en -banieren, fotografische achtergronden en tafelhoezen.
  • Sport- en mode kleding - alles van t-shirts en fietstruien tot handtassen en baseballpetjes is mogelijk. De steeds groeiende populariteit van sport- en mode kleding opent elke dag nieuwe sublimatie mogelijkheden.

Fotodruk

Van gepersonaliseerde geschenkartikelen zoals magneten, muurbeugels en foto op kleding tot fotoachtergronden, sublimatie is perfect voor het leveren van fotografische beelden van hoge kwaliteit aan een breed scala van markten.

Keramische tegels

Interieurarchitecten en decorateurs kunnen keramische tegels op maat maken voor keukens, badkamers, foyers, musea, restaurants en kantoren.

Alle hierboven vermelde materialen zijn polymeer geschikt voor warmteoverdracht of beschikbaar als product ‘blanks’ voor onmiddellijke warmteoverdracht. Daarnaast zijn er ook behandelingsopties beschikbaar voor de gebruiker die het mogelijk maken om op een nog breder spectrum van artikelen te printen.

  © 2020 Design92 - Sublimatie toner en inkt bij sublimatie groothandel Design92.nl - alles voor sublimeren.