Sublimatie-inkt

De definitie van sublimatie-inkt is gebaseerd op het kleurstof sublimatie drukproces, waarbij warmte en druk worden gebruikt op een manier die de inkt direct in een gas verandert zonder deze eerst vloeibaar te maken. Door de hoge temperatuur kan de sublimatie-inkt worden overgebracht op voorwerpen zonder te migreren, te kraken of te vlekken, aangezien de inkt een integraal onderdeel wordt van het gedrukte product. Daardoor vervaagt de sublimatie-inkt ook niet en spoelt deze ook niet af na verloop van tijd. Dit maakt sublimatie-inkt zeer betrouwbaar en duurzaam, naast de hoge mate van nauwkeurigheid die met dit type inkt en deze druktechniek kan worden bereikt.

Solvent of eco-solvent sublimatie-inkt

Bij sublimatiedruk worden zowel solvent- als eco-solvent inkten gebruikt. In sublimatiedruk wordt warmte gebruikt om kleurstof over te brengen op materialen als papier, stof, plastic en kaarten. Omdat de kleurstof een overgang maakt van vaste naar gasvormige toestand zonder door de vloeibare fase te gaan, wordt dit type bedrukking aangeduid als sublimatiedruk. Het is een proces waarbij warmte en druk worden toegepast op een vaste stof die overgaat in gas. Dit gebeurt door middel van een endotherm proces zonder door de vloeibare fase te gaan. Oplosmiddelhoudende inkten zijn op oliebasis, omdat ze het pigment en de hars bij elkaar houden. Ze zijn waterdicht, vervagen niet en zijn bestand tegen slijtage. Het is uitstekend geschikt voor lange termijn outdoor banners en vinyl. Printers moeten regelmatig worden gereinigd wanneer dit type inkt wordt gebruikt. Eco-solvent inkten worden verkregen uit geraffineerde minerale olie. Het is een lage of een licht-oplosbare inkt. Deze inkt kan worden gebruikt om te printen op ongecoate substraten en het kan lang duren om te printen. Eco-solvent inkten leveren hoge kwaliteit, maar zijn duurder dan solvent inkten.

De duurzame sublimatie-inkt wordt sterk aanbevolen voor een verscheidenheid aan bedrukte producten, zoals kledingstukken en allerlei andere producten. Bij het benaderen van een afdruk die een gedetailleerde afbeelding vereist, moet sublimatie-inkt zeker worden overwogen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bedrukte stof of het te bedrukken voorwerp kan omgaan met de hoge temperatuur en druk die betrokken zijn bij het sublimeren, omdat sommige stoffen (zoals katoen) of andere materialen kunnen beschadigen als gevolg van deze omstandigheden.

  © 2020 Design92 - Sublimatie toner en inkt bij sublimatie groothandel Design92.nl - alles voor sublimeren.