+31(0)229 70 39 03  |  Corona update: gewone levering
Voor 14:00u besteld? Zelfde dag verstuurd

Sublimatie-inkt

  • Home
  • Sublimatie-inkt

De definitie van sublimatie-inkt is gebaseerd op het kleurstof sublimatie drukproces, waarbij warmte en druk worden gebruikt op een manier die de inkt direct in een gas verandert zonder deze eerst vloeibaar te maken. Door de hoge temperatuur kan de sublimatie-inkt worden overgebracht op voorwerpen zonder te migreren, te kraken of te vlekken, aangezien de inkt een integraal onderdeel wordt van het gedrukte product. Daardoor vervaagt de sublimatie-inkt ook niet en spoelt deze ook niet af na verloop van tijd. Dit maakt sublimatie-inkt zeer betrouwbaar en duurzaam, naast de hoge mate van nauwkeurigheid die met dit type inkt en deze druktechniek kan worden bereikt.

Solvent of eco-solvent sublimatie-inkt

Bij sublimatiedruk worden zowel solvent- als eco-solvent inkten gebruikt. In sublimatiedruk wordt warmte gebruikt om kleurstof over te brengen op materialen als papier, stof, plastic en kaarten. Omdat de kleurstof een overgang maakt van vaste naar gasvormige toestand zonder door de vloeibare fase te gaan, wordt dit type bedrukking aangeduid als sublimatiedruk. Het is een proces waarbij warmte en druk worden toegepast op een vaste stof die overgaat in gas. Dit gebeurt door middel van een endotherm proces zonder door de vloeibare fase te gaan. Oplosmiddelhoudende inkten zijn op oliebasis, omdat ze het pigment en de hars bij elkaar houden. Ze zijn waterdicht, vervagen niet en zijn bestand tegen slijtage. Het is uitstekend geschikt voor lange termijn outdoor banners en vinyl. Printers moeten regelmatig worden gereinigd wanneer dit type inkt wordt gebruikt. Eco-solvent inkten worden verkregen uit geraffineerde minerale olie. Het is een lage of een licht-oplosbare inkt. Deze inkt kan worden gebruikt om te printen op ongecoate substraten en het kan lang duren om te printen. Eco-solvent inkten leveren hoge kwaliteit, maar zijn duurder dan solvent inkten.

De duurzame sublimatie-inkt wordt sterk aanbevolen voor een verscheidenheid aan bedrukte producten, zoals kledingstukken en allerlei andere producten. Bij het benaderen van een afdruk die een gedetailleerde afbeelding vereist, moet sublimatie-inkt zeker worden overwogen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bedrukte stof of het te bedrukken voorwerp kan omgaan met de hoge temperatuur en druk die betrokken zijn bij het sublimeren, omdat sommige stoffen (zoals katoen) of andere materialen kunnen beschadigen als gevolg van deze omstandigheden.

Aan de slag met sublimeren? Maak een account aan!

Alles wat je nodig hebt om producten te personaliseren vind je in onze webwinkel: van een sublimatie printer tot sublimatie inkt.

De voordelen van Design92

Snelle levering. Uitgebreide voorraad.

Bijna 25 jaar expertise op het gebied van sublimeren.

0

Bijna 25 jaar sublimatie expert

3 / 5

Waardering van tevreden klanten

90%

Snelle levering in binnen- en buitenland

Veel gestelde vragen

Antwoord op al je vragen

Hoe kan ik de prijzen zien?

Design92 is een groothandel voor sublimatie artikelen. Je kunt de prijzen zien door een account aan te maken.

Ja, de prijzen zijn exclusief BTW.

U kunt vanaf minimaal €50,00 exclusief BTW en verzendkosten bij ons bestellen. Betalen kan via iDeal, Bancontact, Creditcard, Sofort Banking, ING Home Pay en per kas op ons kantoor.

Op werkdagen voor 14:00u besteld, is dezelfde dag verstuurd. In Nederland is het dan de volgende werkdag in huis, naar andere landen kan het iets langer duren. Wij leveren in heel Europa.