+31(0)229 70 39 03  |  Corona update: gewone levering
Voor 14:00u besteld? Zelfde dag verstuurd

Sublimeren

Sublimeren is een drukproces dat vooral wordt gebruikt voor printing on demand. Eenvoudig gezegd is het een drukmethode die een ontwerp met behulp van sublimatie inkt en warmte in een materiaal of stof overbrengt.

In de wereld van de kleding is het een 'gamechanger' in die zin dat het hele kledingstuk bedrukt kan worden - ontwerpen die naad-naar-naad gaan.

Hoe werkt sublimeren? Het sublimatie drukproces

Hoe werkt sublimatie dan? Wel, sublimatiedruk gebruikt warmte om inkt en stof in wezen samen te brengen als één.

Eerst wordt een ontwerp op speciaal papier gedrukt. De gebruikte inkten veranderen in gas wanneer ze onder warmte worden gebracht, en worden vervolgens gecombineerd met de stof en permanent op de stof gedrukt. De effecten zijn permanent en minder gevoelig voor vervaging, omdat de inkt is ingebed in de stof of het substraat in plaats van er gewoon op te liggen zoals bij een normale print.

Het proces is bijna als een tatoeage, maar in plaats van voor de huid, is het voor het gekozen product. De warmte opent de poriën van de stof, met de toegepaste druk koelt de inkt af en keert terug naar een vaste vorm.

Het resultaat is een permanent, full colour beeld dat niet zal barsten, schillen of wegspoelen van de ondergrond. Het proces zorgt ervoor dat de inkt van een vaste stof naar een gas kan gaan zonder te veranderen in vloeistof, een beetje zoals bij droogijs. De omzetting wordt in gang gezet door warmte en gecontroleerd door druk.

Deze snelle en effectieve digitale drukmethode wordt steeds populairder voor kleinere batches en die ontwerpen die afhankelijk zijn van de details. Sublimatiedruk wordt ook wel 'all over printing' genoemd, omdat het de mogelijkheid biedt om een ontwerp te kiezen dat letterlijk van naad tot naad kan gaan.

De methode ook beschikbaar op shirt, keramiek, hout, mokken, leisteen en metalen etc, die een speciale coating hebben om de sublimatie-inkten te ontvangen.

Voordelen van sublimeren

Het meest geweldige aan deze methode is puur de vrijheid die je hebt met je ontwerpen, die niet altijd door andere methoden wordt geboden.

Aan de ene kant van het spectrum kun je zo gek zijn als je wilt. Waarom druk je niet een heel t-shirt af dat eruit ziet als een hamburger? Of een kat die over (een prachtig bedrukte) sterrenstelsel achtergrond vliegt?

En misschien wil je het ook wel stijlvol houden met een foto van een beroemde skyline of landschap. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos, waardoor je steeds weer terugkomt voor meer.

De lange levensduur van het ontwerp is een pluspunt, met een ontwerp dat niet zal barsten, schillen of vervagen. Zelfs na ontelbare keren door de wasmachine te zijn gegaan, zal het kledingstuk nooit meer achterin de garderobe komen!

Sublimatiedruk met een sublimatie printer is geschikt voor kleine serie orders, naad-tot-naad ontwerpen en kledingstukken met een groot aantal ontwerpvarianten en toepassingen op allerlei sublimatie artikelen.

Aan de slag met sublimeren? Maak een account aan!

Alles wat je nodig hebt om producten te personaliseren vind je in onze webwinkel: van een sublimatie printer tot sublimatie inkt.

De voordelen van Design92

Snelle levering. Uitgebreide voorraad.

Bijna 25 jaar expertise op het gebied van sublimeren.

0

Bijna 25 jaar sublimatie expert

3 / 5

Waardering van tevreden klanten

90%

Snelle levering in binnen- en buitenland

Veel gestelde vragen

Antwoord op al je vragen

Hoe kan ik de prijzen zien?

Design92 is een groothandel voor sublimatie artikelen. Je kunt de prijzen zien door een account aan te maken.

Ja, de prijzen zijn exclusief BTW.

U kunt vanaf minimaal €50,00 exclusief BTW en verzendkosten bij ons bestellen. Betalen kan via iDeal, Bancontact, Creditcard, Sofort Banking, ING Home Pay en per kas op ons kantoor.

Op werkdagen voor 14:00u besteld, is dezelfde dag verstuurd. In Nederland is het dan de volgende werkdag in huis, naar andere landen kan het iets langer duren. Wij leveren in heel Europa.